Homo’s spotten in de directe omgeving

IMG_20160517_101455Homo’s krijgen er een speeltje bij waarmee ze snel en makkelijk een roze medemens in de directe omgeving kunnen spotten. De 34-jarige Joel Simkhai uit Los Angeles bedacht de nieuwe applicatie Grindr voor de iPhone. De internetondernemer is zelf homo en zat regelmatig te chatten op internet, maar de ander bleek vaak honderden kilometers verderop te wonen: niet handig om een snelle date mee af te spreken. Kennelijk was locatie bij die sites locatie geen issue, bedacht Simkhai. Zijn Grindr bepaalt je exacte locatie via GPS of wifi en toont binnen de kortste keren alle roze medemensen in de buurt.  Een groen bolletje bij een foto geeft aan dat die persoon op dat moment online is.

 

Als je die foto aanraakt, verschijnt zijn profiel en kun je direct met hem gaan chatten. In Amsterdam is de applicatie een hit aan het worden: de hoofdstad telt op dit moment zo’n zesduizend gebruikers. De doelgroep is beperkt (homo’s met een smartphone), dus dat aantal is behoorlijk. Simkhai werkt nu ook aan een heteroversie.

Lees ook:Chinees bedrijf koopt meerderheidsbelang in Grindr
Lees ook:Grindr kan gevaarlijk zijn
Lees ook:Lek in homo-datingapps – precieze locatie gebruiker daardoor makkelijk te achterhalen
Lees ook:New York: man neemt wraak op ex-vriend door nepaccounts op Grindr
Lees ook:Apple verwijdert homogenezende app

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>