Apple verwijdert homogenezende app

Apple heeft de omstreden applicatie van Exodus International uit haar App Store weggehaald. De christelijke organisatie verzorgt therapieën om homo’s tot hetero om te turnen en had een homogenezende applicatie ontworpen. De actie van Amerikaanse homorechten organisaties had succes. Volgens Truth Wins Out is de app in strijd met het streven van Apple naar gelijke rechten. December vorig jaar haalde de computergigant een applicatie weg, die pleitte voor een verbod op gelijke relatierechten.

 

Change.org startte een petitie tegen de vermaledijde app, inmiddels door ruim 140.000 mensen ondertekend. Apple moest wel zwichten voor zoveel druk, maar heeft zelf nog niet gereageerd op het weghalen van de app.

Lees ook:Apple onder vuur vanwege homogenezende applicatie
Lees ook:Google haalt alle antihomo scheldwoorden uit vertaalprogramma
Lees ook:Apple doneert deel winst aan strijd tegen aids
Lees ook:Mardi Gras Sydney protest tegen verbod op homohuwelijk
Lees ook:Topman Apple krijgt homoprijs Visibility Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>