New York: man neemt wraak op ex-vriend door nepaccounts op Grindr

Een man in New York is door zijn ex-vriend op een wel heel valse manier beetgenomen: de afgelopen vijf maanden meldden zich 1.100 onbekende mannen bij hem – de 32-jarige Herrick – thuis en op zijn werkplek. Ze kwamen allemaal om ‘wat lekkers te beleven’. De boze ex had op Grindr nep-accounts aangemaakt, met foto’s, persoonlijke gegevens en beweringen dat hij hiv had.

Op de nepaccounts werden de mannen aangespoord vooral snel naar hem toe te gaan om lekkere seks te hebben. Soms werden ze aangemoedigd om ‘door te pakken’ als Herrick niet wilde, omdat hij fantaseerde over te worden verkracht. Grindr weigert de stroom mannen te stoppen door de nepaccounts te verwijderen. In de voorwaarden van Grindr staat dat het verbonden is om een profiel aan te maken onder de naam va neen ander, maar het is niet duidelijk of Grindr ook echt actie onderneemt als dat wel gebeurt. Het slachtoffer is dan ook naar de rechter gestapt.

Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte
Lees ook:Chinees bedrijf koopt meerderheidsbelang in Grindr
Lees ook:Grindr kan gevaarlijk zijn
Lees ook:Twee Iranese homo’s van rots gegooid
Lees ook:Alle registers open tegen homofoob geweld in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>