Twee Iranese homo’s van rots gegooid

Iran blijft homo’s folteren, die daardoor bekennen jongens te hebben verkracht. Daarop kunnen ze ter dood worden veroordeeld en daadwerkelijk worden geëxecuteerd. Op 4 januari zijn twee mannen in zakken gestopt en van een rots naar beneden gegooid. Tayab en Yazdan zouden hebben bekend dat ze iemand van het eigen geslacht hadden verkracht: daarop staat in Iran de doodstraf. Mensenrechtenorganisaties blijven erop hameren dat dergelijke bekentenissen in Iran vaak door foltering worden afgedwongen.

Op 5 december 2007 werd de 21-jarige Makvan Mouloodzadeh geëxecuteerd, omdat hij op zijn dertiende jongetjes anaal zou hebben verkracht. De jongetjes trokken hun bekentenissen later in: ze zeiden dat ze indertijd hadden gelogen, dat ze hun verklaringen onder dwang hadden gegeven. Ook Makvan zei dat hij onder dwang schuld had bekend. Om het geheel nog barbaarser te maken, brachten autoriteiten zijn familie en advocaat pas ná de executie van zijn dood op de hoogte.

De leeftijd van Tayab en Yazdan werd niet bekendgemaakt, maar wel dat zij ‘twee studenten hadden gekidnapt, dronken hadden gevoerd en hadden verkracht.’ Ook is niet bekend gemaakt of de slachtoffers mannen of vrouwen waren. Volgens Iran Resist, een website van de Iranese oppositie, gaat het om homoseksualiteit. Volgens de wetten van de Sharia worden dit soort doodstraffen alleen uitgevoerd bij homoseksuele daden. ‘Normaal’ wordt een dader opgehangen. Als de daders de gooi naar beneden overleven, dan worden ze alsnog opgehangen. www.towleroad.com  

Lees ook:Alweer een jonge Iranese homo geëxecuteerd
Lees ook:IS duwt opnieuw homo van hoog gebouw
Lees ook:Opnieuw homo’s opgehangen in Iran
Lees ook:ISIS gooit homo van dak
Lees ook:Doodstraf voor kinderen moet verboden worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>