Chinees bedrijf koopt meerderheidsbelang in Grindr

Homo-datingsapp Grindr komt voor 60 procent in Chinese handen. Het gamesbedrijf Beijing Kunlun Tech – dat vooral computergames ontwikkelt – heeft 60 procent van de aandelen van Grindr gekocht voor 93 miljoen dollar (85 miljoen euro). In totaal is de app 155 miljoen dollar waard. De rest van de aandelen blijft in handen van de oprichter en medewerkers van Grindr.

De app werd in 2009 opgericht door Joe Simkal, met een budget van vijfduizend dollar. Met de app kan je zien welke mannen in de buurt zijn: gebruikers kunnen foto’s van hen zien en met elkaar chatten om een date te maken. Iedere dag telt de app 2 miljoen gebruikers, die gemiddeld zo’n 54 minuten verbonden blijven. In 2014 bedroeg de omzet van de onderneming zo’n 32 miljoen dollar (29 miljoen euro). Grindr is op dit moment actief in 192 landen, maar wil verder groeien en heeft hier kapitaal voor nodig. De Chinezen boden kennelijk soelaas.

Lees ook:Grindr kan gevaarlijk zijn
Lees ook:Homo’s spotten in de directe omgeving
Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte
Lees ook:Ben je homo? Facebook weet meer dan je denkt
Lees ook:New York: man neemt wraak op ex-vriend door nepaccounts op Grindr

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>