Grindr kan gevaarlijk zijn

De homo-ontmoetingsapp Grindr blijkt niet zonder gevaren. Grindr is beschikbaar op smartphones in 192 landen en met een slordige 5 miljoen gebruikers per maand de populairste app voor homomannen. Binnen een straal van 20 kilometer worden alle andere gebruikers getoond. In augustus verscheen er een video die liet zien hoe makkelijk het was om de exacte locatie van gebruikers te vinden.

Dat is alarmerend, omdat het in zo’n 80 van de 192 landen slecht gesteld is met homorechten; sommige landen hanteren zelfs de doodstraf. Vorige week bleek in Egypte hoe de politie Grindr gebruikt om homo’s op te sporen. In Libanon gebruikt de politie Whatsapp voor hetzelfde doel. Inmiddels hebben de makers van Grindr de functie uitgezet die laat zien hoeveel – of hoe weinig – meters je van medegebruikers verwijderd bent. Of dat afdoende is?

Lees ook:Grindr waarschuwt gebruikers in Egypte
Lees ook:Chinees bedrijf koopt meerderheidsbelang in Grindr
Lees ook:Politie Libanon spoort homo’s op via WhatsApp
Lees ook:Mannen in Egypte gearresteerd vanwege homohuwelijk op video
Lees ook:Lek in homo-datingapps – precieze locatie gebruiker daardoor makkelijk te achterhalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>