In tachtig landen is het voor homo’s niet goed toeven

In tachtig landen worden homo’s gediscrimineerd of is homoseksualiteit strafbaar. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Amerikaanse State Department, die donderdag werden gepubliceerd. ‘In tachtig landen worden LGBT’s geconfronteerd met discriminerende wetten en praktijken die hun menselijke waardigheid aantasten en hun veiligheid ondermijnen’, zei staatssecretaris John F. Kerry ter introductie van het rapport.

De nieuwste cijfers beslaan 2012, voordat de Oegandese president de nieuwe draconische anti-homowet ondertekende. Kerry ziet een wereldwijde trend in toename van gewend en discriminatie jegens LGBT’s en mensen die hen steunen. De VS zal zich hard blijven maken voor ‘onze LGBT broeders en zusters’, zei Kerry, ‘ omdat we staan voor vrijheid, rechtvaardigheid en gelijke rechten voor iedereen ter wereld.’ Een dag eerder vergeleek Kerry de nieuwe Oegandese wet met anti-Joodse wetten in Hitler’s nazi-Duitsland en discriminatie van zwarten toen Zuid-Afrika onder apartheid gebukt ging.

Lees ook:Team Trump haalt historische excuses John Kerry aan LGBT’s van website State Department
Lees ook:Tien beloften van Hillary Clinton aan LGBT’s als zij president wordt
Lees ook:Movies that Matter Festival presenteert God Loves Uganda
Lees ook:Delta Air Lines bekritiseert anti-homo wetten VS
Lees ook:Alaska Air stunt met kortingen op vluchten naar Gay Prides in VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>