Amerikaanse homo’s trouwen via Skype

Een homokoppel uit Texas is met elkaar getrouwd in hun eigen staat. Eigenlijk is dat in het conservatieve Texas helemaal niet mogelijk, maar de twee mannen verzonnen een list: een ‘E-marriage’.  Ze trouwden vanuit Texas via internet in Washington DC, dat het huwelijk wel heeft opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Om hun vrienden en familie de kosten van een dure reis te besparen, is het duo via Skype getrouwd, in Texas.

 

De autoriteiten van de hoofdstad wilden wel meewerken en voltrokken het huwelijk op deze manier; de trouwakte sturen ze per post op. De Texaanse overheid gaat het huwelijk van de twee mannen wellicht aanvechten, zo vreest het duo, dat alvast een advocaat heeft ingeschakeld. Ze willen doorzetten, niet alleen voor zichzelf, maar om het op die manier ook voor andere paren mogelijk te maken om met elkaar te trouwen.

Lees ook:Imam trouwt homostel in Frankrijk
Lees ook:Kenianen in alle staten vanwege homoseksuele leeuwen
Lees ook:Rechter Texas: ‘verbod homohuwelijk is ongrondwettelijk’
Lees ook:Homo’s minder verzot op trouwen dan hetero’s
Lees ook:Homo- en heterokoppels trouwen tijdens Grammy Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>