Homohuwelijk in Washington DC een feit

Homo’s en lesbo’s kunnen vanaf nu ook trouwen in de Amerikaanse hoofdstad: Washington DC. Burgemeester Adrian Fenty ondertekende de wet in november, maar moest nog bekrachtigd worden door het stadsbestuur. Het district volgt vijf Amerikaanse staten waar het huwelijk openstaat voor koppels van hetzelfde geslacht.

 

Ambtenaren op het stadhuis troffen de nodige voorbereidingen, zoals het gender-neutraal maken van aanvraagformulieren. Overigens kan het eerste homohuwelijk pas op 9 maart plaatsvinden vanwege de ‘mandatory waiting period’. Tegenstanders probeerden er op het laatste moment nog een stokje voor te steken, maar dat werd door gisteren het Amerikaanse hooggerechtshof  afgewezen. Chief Justice John Roberts zei dat dit soort beslissingen door locale gerechtshoven moeten worden genomen. Hij verwierp ook een verzoek om een referendum over het homohuwelijk te houden.

Lees ook:Homohuwelijken vanaf 18 augustus in Californië
Lees ook:Gay.nl legt Proposition 8 goed uit
Lees ook:Rechter verbiedt referendum tegen homohuwelijk
Lees ook:Homo trouwmarathon in Seattle
Lees ook:Steun voor homohuwelijk opluchting voor Ierse regering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>