Homo trouwmarathon in Seattle

De eerste homohuwelijken in de Amerikaanse staat Washington zijn een feit. In de Amerikaanse staten Washington, Maryland en Maine stemde de bevolking in een referendum voor het homohuwelijk. Afgelopen donderdag mochten ze in ondertrouw en gisteren was voor hen de grote dag. Rond middernacht werden twaalf koppels van hetzelfde geslacht in een trouwmarathon met elkaar in de echt verbonden.

In negen staten en de hoofdstad Washington DC is het homohuwelijk nu mogelijk. Ondertussen bestudeert het Amerikaanse Hooggerechtshof het verbod op het homohuwelijk in Californië, dat in 2008 na een referendum (Proposition 8) werd teruggedraaid. Ook gaan de hoogste rechters de Defense of Marriage Act bekijken: een federale wet die het huwelijk definieert als een legale verbintenis tussen een man en een vrouw. De uitspraak wordt in juni 2013 verwacht.

Lees ook:Hooggerechtshof VS buigt zich over homohuwelijk
Lees ook:Hooggerechtshof Californië verwerpt homohuwelijk
Lees ook:Record aantal Amerikanen voor ‘homohuwelijk’
Lees ook:Verbod op homohuwelijk ook in Indiana en Wisconsin van de baan
Lees ook:Rechter Californië verwerpt verbod op homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>