Imam trouwt homostel in Frankrijk

In Frankrijk zijn twee moslim homomannen met elkaar getrouwd, met als unicum: een imam zegende het huwelijk in. Op 12 februari heeft een imam uit Mauretanië twee homo’s in Parijs getrouwd volgens de wetten van de Sharia: de Fransman van Algerijnse origine Ludovic Mohamed Sahed en Qiyam al-Din uit Zuid-Afrikaan.

Het koppel was al getrouwd voor de Zuid-Afrikaanse wet, maar wilde ook een kerkelijk huwelijk. Ze verhuisden daarna naar Parijs. De Franse wet verbiedt huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht. Toen het stel zich in een Parijse buitenwijk vestigde, hoopte het dat de Franse regering hun huwelijk wettelijk zou erkennen, maar die weigerde dat. Het koppel wil graag in Frankrijk blijven wonen, maar als het de Zuid-Afrikaanse partner niet lukt om een definitieve verblijfsvergunning te krijgen, gaan ze terug naar Zuid-Afrika: daar is hun huwelijk wél rechtsgeldig.

Lees ook:Imam trouwt twee Iraanse lesbiennes in Stockholm
Lees ook:Tienduizenden Fransen protesteren tegen homohuwelijk
Lees ook:Homohuwelijk in Frankrijk een feit
Lees ook:Canal Parade: World Religion Boat met predikanten, priesters, een rabbijn én een imam
Lees ook:Marine Le Pen wil ‘homohuwelijk’ in Frankrijk afschaffen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>