Homorelaties verdienen erkenning in de hele EU

Partnerschappen en huwelijken tussen paren van hetzelfde geslacht moeten in de gehele Europese Unie worden erkend. Het Europarlement nam een resolutie aan die tot deze erkenning oproept. Van de afgevaardigden stemden 401 voor, 220 tegen en 67 onthielden zich van stemming. Het voorstel was een initiatief van de Italiaan Giusto Cantania.

 

Het voorstel maakt deel uit van een rapport over de fundamentele mensenrechten in de EU die over armoede gaat, dakloos zijn, vreemdelingenhaat, de behandeling van Roma’s en de invoering van antidiscriminatie wetten in de hele EU. Veel landen erkennen geen wettelijke erkende banden tussen paren van hetzelfde geslacht, die in andere EU-landen zijn afgesloten. Zo erkent Frankrijk het Nederlandse huwelijk wel, maar het geregistreerd partnerschap in Groot-Brittannië niet.

Lees ook:Homohuwelijk in Noorwegen een feit
Lees ook:Kerk Italië fel tegen homohuwelijk
Lees ook:Nigeria neemt anti-homowet aan
Lees ook:Cameron wil homofobie in Gemenebestlanden aanpakken
Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>