Nigeria neemt anti-homowet aan

De Senaat in Nigeria heeft dinsdag een wet aangenomen die homo’s nog verder het leven zuur maken. Homohuwelijk, groepen die ijveren voor homorechten en openlijke uitingen van ‘amoureuze verhoudingen’ tussen personen van hetzelfde geslacht zijn strafbaar. Het Huis van Afgevaardigden moet het voorstel nog goedkeuren en de president van het land de wet ondertekenen, maar als het aan de publieke opinie en parlementsleden ligt, worden de straffen nog strenger dan in het voorstel staan.

 

‘Zulke elementen in de samenleving moeten worden gedood’, zei een senator. In het wetsvoorstel kunnen homo’s die trouwen veertien jaar celstraf krijgen, mensen die hen daarbij helpen tien jaar, net als mensen die homoclubs oprichten. De straffen zijn al zwaarder dfan in het oorspronkelijke voorstel stonden. Seks tussen mensen van hetzelfde geslacht is al verboden sinds de Victoriaanse tijd,  ook in andere Afrikaanse landen die toentertijd Britse koloniën waren. In Nigeria worden homo’s en lesbo’s openlijk gediscrimineerd, maar in de noordelijke gebieden – gedomineerd door moslims – kunnen ze volgens de daar geldende shariah worden gestenigd.

Lees ook:Canada cancelt staatsbezoek Nigeria vanwege anti-homowet
Lees ook:Parlement Nigeria neemt strenge anti-homowet aan
Lees ook:Nigeria pakt 53 vermeende homomannen op
Lees ook:Rechters India moeten bestuderen of homoseks strafbaar moet blijven
Lees ook:Homorelaties verdienen erkenning in de hele EU

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>