Canada cancelt staatsbezoek Nigeria vanwege anti-homowet

Canada heeft een eerder gepland staatsbezoek aan Nigeria afgezegd, omdat de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan een draconische anti-homowet heeft ondertekend. Het bezoek stond voor komende maand op de agenda. Nigeria is wereldwijd veroordeeld vanwege de nieuwe wet, waarbij mensen van hetzelfde geslacht die een huwelijk of partnerschap met elkaar aangaan, tot 14 jaar celstraf kunnen krijgen.

Volgens deze nieuwe kunnen er ook mensen worden veroordeeld die lid zijn van of werken in homoclubs en -organisaties of publiekelijk laten zien dat ze een same-sex verbintenis met elkaar hebben. Dat was al eerder strafbaar gesteld.

Lees ook:Nigeria pakt 53 vermeende homomannen op
Lees ook:Parlement Nigeria neemt strenge anti-homowet aan
Lees ook:Nigeria neemt anti-homowet aan
Lees ook:Homohuwelijk geen Europese zaak
Lees ook:Nigeria: vier mannen aangeklaagd wegens sodomie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>