Cameron wil homofobie in Gemenebestlanden aanpakken

IMG_20160527_161320De Britse premier David Cameron wil dat de Gemenebestlanden hun draconische antihomo-wetten afschaffen. In een persverklaring zei hij het als een persoonlijk doel te zien om homoseksualiteit wereldwijd te decriminaliseren. In veel landen – waaronder menig Gemenebest-land – is homoseksualiteit nog altijd verboden. Het Gemenebest bestaat uit het Verenigd Koninkrijk en voormalig Britse koloniën.

Sinds de komst van Tony Blair als premier in 1997 werd het moederland steeds homovriendelijker. Waar tot vlak voor zijn komst draconische wetten roze Britten het leven zuur maakten, kun je er vandaag de dag als koppel van hetzelfde geslacht zelfs trouwen. Dat ligt heel anders in veel voormalige koloniën die er nog altijd antieke wetten uit het Victoriaanse tijdperk op na houden. In 40 van de 53 Commonwealth landen is homoseksualiteit verboden, zoals vroeger in de hele Gemenebest. Veel landen kennen forse straffen en sommige zelfs de doodstraf. Dit weekend zijn de Gemenebestlanden bijeen tijdens de Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOMG) op het eiland Malta. Cameron is van plan alle 53 landen te vragen homoseksualiteit te accepteren en antihomo-wetten af te schaffen, zei hij in zijn persverklaring.

Lees ook:Cameron: Geen ontwikkelingsgeld naar homofobe landen
Lees ook:Commonwealth Games Glasgow openen met een homokus
Lees ook:Queen in haar kersttoespraak: lof voor ‘Young Commonwealth Leaders’, maar geen woord over anti-homowetten
Lees ook:Homohuwelijk Groot-Brittannië in zicht
Lees ook:Britse regering snijdt in hulp aan homofobe landen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>