Queen in haar kersttoespraak: lof voor ‘Young Commonwealth Leaders’, maar geen woord over anti-homowetten

De Britse koningin Elizabeth II prees in haar kerstboodschap ‘nog een groep leiders’ tijdens de Commonwealth Leaders Meeting op Malta: The Queen’s Young Leaders, volgens de majesteit ‘een inspirerende groep, die stuk voor stuk een symbool van hoop in hun eigen Commonwealth communuty zijn.’ Ze repte met geen woord over de draconische anti-homowetten in veel Commonwealth landen. 

Het zou niet hebben misstaan in een speech waarin ze zei dat licht zal zegevieren na dit jaar met donkere momenten. Zanger Elton John zei eerder dat de vorstin best wat meer haar invloed zou kunnen doen gelden en dat landen als India en Kenia hun homofobe wetten makkelijk zouden kunnen veranderen als de Queen simpelweg zou zeggen: ‘Verander de wet!’ Dat deed ze niet, waarschijnlijk tot grote teleurstelling van de superster.

Lees ook:Britse lintjesregen New Year Honours: Queen eert LGBT-actievoerders
Lees ook:Moeder Elton John huurt look-a-like voor haar 90e verjaardag
Lees ook:Cameron wil homofobie in Gemenebestlanden aanpakken
Lees ook:Elton John haalt miljoenen op voor aids op Oscars party
Lees ook:Unicum: Queen feliciteert jarig Gay & Lesbian Switchboard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>