Asielhomo ‘veilig, zolang hij niet opvalt’

IMG_20160517_101455Zie je wel, dat het rommelt en rammelt met dat Europese asiel -en uitwijsbeleid? Een homo, die in Schotland asiel zocht, moet terug naar Syrië. ‘Hij is er veilig, zolang hij maar niet opvalt’, kreeg hij te horen. Bedenkelijk. Hij was in zijn land opgepakt omdat hij folders tegen de regering verspreidde. De gevangenisbewaarders kwamen erachter dat hij homo was en sloegen hem in coma. Hoezo: onopvallend blijven, met zo’n doopceel achter je naam?

Hij vluchtte twee jaar geleden naar Schotland. In maart werd besloten dat hij geen asiel kon krijgen. Britse autoriteiten verweten hem dat hij had gelogen over zijn geaardheid. Dat heikele punt zie je telkens weer terugkomen bij homo’s die  asiel aanvragen. Wanneer zien asielbobo’s nou eens in dat een homo bij een eerste asielgesprek niet meteen durft uit te komen voor zijn geaardheid? Is dat gek, als hij nou juist dáárom in eigen land tot moes is geslagen? Neem Zweden als voorbeeld: daar mogen asielhomo’s sinds kort gewoon blijven! De advocaten van de 20-jarige jongen proberen nu alsnog via de rechter uitzetting te voorkomen.

Lees ook:Iraanse homo riskeert doodstraf in Iran
Lees ook:Veel homo vluchtelingen nog altijd teruggestuurd
Lees ook:Griekenland stuurt Iranese homo niet terug
Lees ook:UK geeft Iranese homo asiel
Lees ook:Protest in Londen tegen uitzetting Iranese homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>