UK geeft Iranese homo asiel

IranDe 19-jarige Iranese homo Seyed Mehdi Kazemi krijgt asiel in Groot-Brittannië. Weliswaar voor een periode van vijf jaar en het waarom daarvan is nog niet duidelijk, maar voorlopig is hij safe. De Nederlandse Staatssecretaris van Justitie, Nebahat Albayrak, had hem teruggestuurd naar de UK, omdat hij daar zijn eerste asielaanvraag had gedaan. Hij studeerde daar en vroeg asiel aan, nadat zijn vriend in Iran ter dood was gebracht omdat hij homo was. Familie had hem gewaarschuwd om niet naar Iran terug te komen.

Toen dat asiel was afgewezen, zocht hij zijn toevlucht in ons land: vergeefs. Albayrak was de enige overgebleven autoriteit die hem met één handtekening hier had kunnen houden, maar ze bleef zich verschuilen achter vastgestelde EU regels: een asielzoeker mag niet in een ander EU land aankloppen, als het ene EU land de aanvraag heeft afgewezen. Intussen kwijnde Kazemi in angst en vrezen achter de tralies weg, terwijl hij tegelijkertijd zó bekend was geworden, dat hij nu helemaal nooit meer veilig naar Iran zou kunnen terugkeren.

Lees ook:Moet die arme Iranese jonge homo nou écht weg?
Lees ook:Teken de petitie: stuur Iranese homo niet terug!
Lees ook:Rotterdammers kiezen Albayrak
Lees ook:Iranese homo moet terug naar Groot-Brittannië
Lees ook:Iranese homo’s mogen in Zweden blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>