Wat is het stil bij … de PvdA en asielzaken

Een reactie op de oproep een petitie te tekenen, bracht me op het idee om een rubriek te schrijven: ‘Wat is het stil bij …’  Om kritisch te kijken hoe een persoon of groep omgaat met actuele homo-issues. Reacties zijn méér dan welkom!

PvdA-Staatssecretaris Nebahat Albayrak  doet niets om een Iranese homo in Nederland te houden. Hij moet terug naar Engeland. Als ze hem daar naar Iran terugsturen, wordt dat zijn dood: zijn vriendje is al opgehangen. Zó zijn de Europese regels: terug naar het land waar je asiel aanvroeg. Hij kan daar een nieuwe aanvraag indienen, maar zijn vorige werd afgewezen en hij heeft niets nieuws te vertellen. Zó zijn de regels: valt er niets nieuws te melden, dan wordt die aanvraag geheid óók afgewezen.


De advocaat van de jongen zei bij Pauw&Witteman dat de staatssecretaris bang is een precedent te scheppen voor anderen als ze hem hier houdt. Ze ‘vertrouwt erop dat Engeland hem niet terugstuurt’. Twee nonnetjes in de talkshow reageerden onthutst: van al die regeltjes snapten ze niets, maar ze zagen wél het menselijke leed. Hoezo regeltjes? Hoezo, precedent scheppen? Die jongen wordt opgeknoopt! Alleen de staatssecretaris (nota bene zelf met twee paspoorten op zak) kan ingrijpen, maar is bang. En de PvdA? Die zwijgt in alle talen. Wát een verschil met een paar jaar geleden, toen die partij nog in de oppositie zat.

Lees ook:Moet die arme Iranese jonge homo nou écht weg?
Lees ook:UK geeft Iranese homo asiel
Lees ook:Iranese homo moet terug naar Groot-Brittannië
Lees ook:Rotterdammers kiezen Albayrak
Lees ook:Protest in Londen tegen uitzetting Iranese homo’s

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat is het stil bij … de PvdA en asielzaken

  1. De Clerck Frederic

    Amai Nederland. Behhen jullie nu al die jaren de andere landen blaasjes wijsgemaakt? Dat Britten kortzichtig zijn en dat zij wat buitenlandse politiek liever lijkjes zien dan vredetaferelen is geweten. Maar dat net nu de nederlandse gemeenschap zo maar effe een jonge homo de strop opsturen? Ook al kan Mehdi door de internationale aandacht misschien net de strop vermijden …. maar ergens in Iran aan een lange (of erg korte) ketting als vuil behandeld zal worden omdat hij zijn land ‘ter schande ‘heeft gebracht, toch is dit geen reden om de ogen te sluiten en het ‘probleem’ door te verwijzen. Indien nederland dit doet uit vrekkigheid dan wil ik wel mee instaan voor het onderhoud van de arme stakker. Indien nodig wil ik er zelf mee trouwen en hem een vrij leven gunnen. U slaat een raar figuur mensen van het noorden. Beschamend, onverantwoordelijk, onmenselijk…. . Mehdi had gedacht dat nederland was hoe het zich internationaal profileert. Verander uw buitnelandse communicatie AUB. Mehdi was beter naar Belgie gekomen. Stuur hem zo nodig op naar ons… LIEVER zonder strop en discreet want hier kan hij normaal leven!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>