Rotterdammers kiezen Albayrak

Opmerkelijk: veel Rotterdammers willen Nebahat Albayrak als nieuwe burgemeester van de havenstad, wanneer de huidige burgemeester Opstelten ermee ophoudt. Dat staat voor 1 januari op de agenda. Dat is de uitkomst van een enquête van het Algemeen Dagblad, waaraan ruim 12.500 inwoners meededen. In homoland is de huidige staatssecretaris van Justitie geen onbekende, omdat zij een Iraanse homo vluchteling naar Groot-Brittannië terugstuurde.

Toen zijn asiel daar was afgewezen, vluchtte hij naar ons land, maar moest terug, omdat Albayrak zich strikt aan de Europese regeltjes wilde houden: een asielzoeker mag niet ook in een ander EU-land asiel aanvragen. Zij was de enige die met één handtekening een eind had kunnen maken aan de bange onzekerheid van de jonge Iraniër. De arme jongen zat wekenlang achter tralies te wachten op wat komen ging, moest tóch terug en schijnt de komende vijf jaar in Groot-Brittannië te mogen blijven. Wat er dán met hem gebeurt, is afwachten.

Lees ook:UK geeft Iranese homo asiel
Lees ook:Moet die arme Iranese jonge homo nou écht weg?
Lees ook:Teken de petitie: stuur Iranese homo niet terug!
Lees ook:Iraanse homo riskeert doodstraf in Iran
Lees ook:Wat is het stil bij … de PvdA en asielzaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>