Griekenland stuurt Iranese homo niet terug

IMG_20160522_120815Eindelijk eens goed nieuws over een homo uit Iran: Griekenland verleent een daarheen gevluchte Iranese homo wél asiel. Hij werd in zijn thuisland gearresteerd, mishandeld en met de dood bedreigd. Hij zat 45 dagen in de gevangenis, alleen omdat hij homo was. Toen hij eruit kwam, vluchtte hij het land uit en kwam in Griekenland terecht. Overigens gebeurde het ook in Griekenland niet zonder slag of stoot, dat de man mag blijven. Twee eerdere asielaanvragen werden afgekeurd. De Griekse homo-organisatie GHC-EOK voerde actie om de 40-jarige Iraniër niet terug te sturen: met succes.

Het kan dus tóch. Een voorbeeld voor de andere EU lidstaten? Misschien kan staatssecretaris Nebahat Albayrak hier haar conclusies uit trekken en de jonge Iraanse homo, die hier asiel wilde krijgen, niet naar Groot-Brittannië terugsturen? En mocht dat al zijn gebeurd, misschien kunnen de Britse bevoegde autoriteiten iets leren uit deze Griekse geschiedenis?

Lees ook:Rotterdammers kiezen Albayrak
Lees ook:UK geeft Iranese homo asiel
Lees ook:Teken de petitie: stuur Iranese homo niet terug!
Lees ook:Iranese homo wacht doodstraf als hij terug moet
Lees ook:Moet die arme Iranese jonge homo nou écht weg?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Griekenland stuurt Iranese homo niet terug

  1. smilygirl

    Wel die 24000 en niet die homo ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>