Puinhoop tijdens Gay Pride Boedapest

De Gay Pride in Boedapest op zaterdag 5 juli  is ernstig verstoord door honderden rechts-extremisten. Nadat er tot tweemaal toe een aanslag op een homozaak was gepleegd, werd al wel het ergste gevreesd. Raddraaiers gooiden eieren en vuurwerk naar deelnemers: je zou kunnen zeggen naar de moedige laatsten der Mohikanen, die het na twee aanslagen nog aandurfden openlijk de straat op te gaan. De politie gebruikte traangas en waterkanonnen tegen de neo-rechtse tiepjes. (bron: NOS Teletekst).

   

 

Er vielen zeker acht gewonden en de politie arresteerde 45 mensen. Ook vorig jaar werd de Parade behoorlijk verstoord. Het blijft piekeren. Zijn we tegenwoordig nou verschrikkelijk veel opgeschoten met onze homo-emancipatie, of is in de voormalige Oostbloklanden goed te zien hoe verschrikkelijk slecht het daar nog steeds met die homorechten gesteld is?

Lees ook:Vredige Gay Pride Kiev mondt uit in geweld
Lees ook:Zes mensen neergestoken bij Gay Pride in Jeruzalem
Lees ook:Slachtpartij Orlando werpt schaduw over LA Pride
Lees ook:Homohaters verstoren LGBT-Pride mars in Poolse stad Gdansk
Lees ook:Alweer prides in Oostbloklanden verstoord

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Puinhoop tijdens Gay Pride Boedapest

  1. Pingback: Homorechten in vroegere Sovjetlanden | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>