Aanslag op homobar in Boedapest

BudapestExtreem rechts heeft toegeslagen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest: in homobar Action brak donderdag 26 juni brand uit, nadat er een brandbom ontplofte. Het is niet duidelijk of die er al lag of naar binnen werd gegooid. Van tevoren kwam er een telefonische waarschuwing binnen, zodat de bar nog op tijd kon worden ontruimd: dat doet denken aan de manier waarop terroristische groepen opereren. Homoactivisten zeiden dat de extreem nationalistische kuruc.info erachter zou kunnen zitten: een hatesite, die het heeft voorzien op homo’s, liberalen en Joden.

‘De site is Hongaars, maar gebruikt een server uit de USA, dus niemand kan daar iets tegen doen’, zei een Hongaarse homoactivist. Gisteren plaatste de site een adreslijst van alle homobars in Boedapest, met Action als eerste bovenaan de lijst. Die avond werd de bar in brand gestoken. De angst voor groeiend geweld tegen homo’s is groot. De politiechef van Boedapest is bang dat net als vorig jaar ultrafiguren zoals skinheads, fascisten en nationalisten rotzooi komen trappen op de Gay Pride op 5 juli.

Lees ook:Tweede aanslag op homo-zaak binnen een week
Lees ook:Boedapest Pride vraagt internationale steun
Lees ook:Homofoto 2e op World Press Photo 2007
Lees ook:Ambassades in Boedapest steunen Gay Pride
Lees ook:Hongarije neemt antieke grondwet aan – ook slecht voor homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>