Slachtpartij Orlando werpt schaduw over LA Pride

De LA Pride wordt overschaduwd door de slachtpartij in de homoclub in Orlando, waarbij 50 doden en 53 gewonden vielen. Naar verwachting komen zo’n 400.000 mensen naar de Santa Monica Boulevard in West Hollywood voor de 46e LA Pride. Voor de optocht begint, zal er een moment van stilte in acht worden genomen om de slachtoffers van Orlando te herdenken.

De parade begint om 10.45 uur locale tijd. Door de massale moordpartij in Orlando zijn de veiligheidsmaatregelen in Los Angeles aangescherpt. ‘De Sheriff’s Department is volledig voorbereid op een soortgelijke situatie, mocht die zich voordoen’, zei een politiechef vanmorgen. ‘We willen het publiek geruststellen dat we met veel mankracht paraat staan en we moedigen iedereen aan om naar West-Hollywood te komen om van de parade, de muziek, het eten en de feesten te genieten.’

Lees ook:Los Angeles: ‘Tweede aanslag op LGBT’s verijdeld’
Lees ook:Gay Prides en LGBT-events tweede kwartaal 2017
Lees ook:Gay Prides in grote steden over de hele wereld
Lees ook:Orlando Pride Event: ‘LGBT-People Are Strong!’
Lees ook:Antwerpen Gay Pride Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>