Obama eerste Amerikaanse president op cover homoblad

President Obama prijkt als eerste Amerikaanse president ooit op de cover va neen homoblad: het Amerikaanse Out Magazine. De president is uitgeroepen tot ‘Ally of the Year’, de nummer één op de top-100 van heteroseksuelen die veel voor de LHBT-gemeenschap hebben betekend. Ieder jaar presenteert het blad een top-100.

Out Magazine noemde het moment dat het Witte Huis was gehuld in regenboogkleuren ‘iconisch‘. Dat gebeurde nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof het huwelijk in alle staten had opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. OUT-magazine deelt meer eretitels uit: zo is Caitlyn Jenner ‘newsmaker of the year’

Lees ook:Stagneert ‘homohuwelijk’ in VS?
Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Hooggerechtshof VS wijst alle beroepszaken over homohuwelijk af
Lees ook:Bush Sr. getuigt bij homohuwelijk
Lees ook:President Mexico wil homohuwelijk in hele land legaliseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>