President Mexico wil homohuwelijk in hele land legaliseren

President Peña Nieto wil het ‘homohuwelijk’ in Mexico legaliseren. Dat maakte hij bekend op een bijeenkomst in het kader van IDAHOT. Op het presidentiële Twitteraccount is te lezen dat hij een hervormingsinitiatief heeft aangekondigd waarin ook het recht om te trouwen zonder enige vorm van discriminatie is opgenomen. Op het account – en ook op zijn persoonlijke Twitterpagina – was de regenboogvlag te zien.

In enkele Mexicaanse staten en de hoofdstad Mexico City is het huwelijk al opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. In 31 staten zijn homohuwelijken verboden, iets dat Mexicaanse Hooggerechtshof vorig jaar ‘ongrondwettelijk’ noemde. Openstelling van het huwelijk is een van de progressieve maatregelen die de president in het conservatieve land wil doorvoeren. Vorige maand pleitte hij op een internationale drugstop van de VN in New York voor legalisering van wiet voor medische en wetenschappelijke doeleinden.

Lees ook:Mexicanen massaal de straat op om te protesteren tegen homohuwelijk
Lees ook:Mexico-City: tienduizenden tegenstanders ‘homohuwelijk’ de straat op
Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Record aantal Amerikanen voor ‘homohuwelijk’
Lees ook:Burgemeester Mexico staat achter homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>