Stagneert ‘homohuwelijk’ in VS?

Nu de Republikeinen in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden een meerderheid hebben, zou er wel eens een eind kunnen komen aan de ‘opmars van het homohuwelijk’. Half oktober werd in rap tempo in meerdere Amerikaanse staten het huwelijk opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht, nadat het Hooggerechtshof alle beroepszaken tegen het homohuwelijk van tafel had geveegd.

Rechtbanken in vier staten hebben de hakken in het zand gezet: in Michigan, Ohio, Kentucky en Tennessee staan het weer toe om homohuwelijken te verbieden. Dikke kans dat dit weer bij het Hooggerechtshof terecht komt.

Lees ook:Hooggerechtshof VS wijst alle beroepszaken over homohuwelijk af
Lees ook:VS beleeft ‘Marriage Equality’s Huge Week’
Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Homohuwelijk kan McCain Witte Huis inhelpen
Lees ook:Homo trouwmarathon in Seattle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>