Hooggerechtshof VS wijst alle beroepszaken over homohuwelijk af

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft alle beroepszaken over de legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Hierdoor is het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht opengesteld in alle staten waar beroep was aangetekend tegen de legalisering, zoals in het conservatieve Oklahoma en Utah.

Het betekent ook dat het Hooggerechtshof niet gaat bekijken of verbod op het homohuwelijk in strijd is met de Amerikaanse Grondwet, waartoe een aantal lagere rechtbanken eerder had besloten en waartegen conservatieven in beroep waren gegaan. De vonnissen van de lagere rechtbanken blijven nu van kracht. Nu kunnen homo’s en lesbo’s in dertig Amerikaanse staten en in het district Washington D.C. met elkaar trouwen.

Lees ook:Hooggerechtshof VS: huwelijk is fundamenteel recht voor homokoppels
Lees ook:Hooggerechtshof VS buigt zich over homohuwelijk
Lees ook:Stagneert ‘homohuwelijk’ in VS?
Lees ook:Hof VS verwerpt verbod op ‘homohuwelijk’
Lees ook:Nu ook ‘homohuwelijk’ in Washington

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>