LGBT film tijdens Human Rights weekend

Vrijdag 31 januari tot en met zondag 2 februari vindt het tweede Human Rights weekend plaats in De Balie in Amsterdam (2016: klik hier). Vrijdagavond openen twee leden van Pussy Riot  het festival. In samenwerking met De Balie, de ASN Bank en De Groene Amsterdammer zijn er films en debatten met de makers, mensen van Human Rights Watch (HRW), journalisten en fotografen. Zondag draait de LGBT film The Parade (bron: persbericht).

The Parade is een tragische komedie van regisseur Srdjan Dragojeciv die een groep in Servië volgt die zich inzet voor het houden van een Gay Pride parade in Belgrado. Een bijzondere film die een verfrissend beeld geeft van Servië . De film begint zondag om 19:00 uur en zal worden geïntroduceerd worden door Boris Dittrich, Advocacy Director voor LGBT-rights bij Human Rights Watch. De voertaal tijdens de debatten is Engels.

Lees ook:LHBT film ‘Out to Win’ met Boris Dittrich & Johan Kenkhuis, zondag 31/01 @ De Balie, Amsterdam
Lees ook:Iranese politie arresteert en foltert willekeurig
Lees ook:Première Turkse roze film ‘Other Angels’ in de Balie
Lees ook:Apple verkoopt Pride Edition bandje ten bate van roze organisaties
Lees ook:RIGHTS OUT THERE – An evening about freedom and safety of LGBTIQ associations

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>