Première Turkse roze film ‘Other Angels’ in de Balie

Op zaterdag 2 april 2011 organiseren Stichting Pera, COC Nederland en COC Amsterdam in het Amsterdamse debatcentrum ‘De Balie’ een film met debat over de positie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in de Turkse maatschappij. Dit wordt de Europese première van de Turkse film ‘Other Angels’ (‘Teslimiyet‘).

Dennis Boutkan (voorzitter van COC Amsterdam) verzorgt  een inleiding op de film en na afloop volgt een debat met de regisseur Emre Yalgin (onder voorbehoud) en het publiek. Daarna vindt een paar deuren verderop, in Paradiso, een aflevering plaats van Pink Istanbul. ‘Other Angels’ van de Turkse regisseur Emre Yalgin  heeft als thema het leven van transgender prostituees en hun strijd om acceptatie en gelijke rechten. In Turkije was er veel discussie over deze film die in december 2010 uitkwam. Het grootste dagblad van Turkije (Hurriyet) noemde het ‘een moedige film’. De film is een officiële inzending voor het Ankara Filmfestival, eind maart in Turkije.

Lees ook:Turken zetten zelf stap homo-emancipatie
Lees ook:Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul
Lees ook:Pink Istanbul in Paradiso Amsterdam
Lees ook:Paradiso in Amsterdam in teken van ‘Pink Istanbul’
Lees ook:Première documentaire ‘De Turkse boot’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>