Paul de Leeuw en het verongelijkte frutje

‘Ik heb niet aan je pik gezeten!’ Touché: onze nationale knuffelhomo ten voeten uit. Geen omfloerste woorden, maar recht voor zijn raap voor zichzelf opkomen: dát deed Paul de Leeuw gisteravond op tv. Vorige week verstoorde een streaker zijn show, die kwam protesteren tegen de vleesindustrie. Paul wist de halfblote meneer ludiek in zijn liveshow te betrekken, riep: ‘Streakers hebben toch geen slipje aan?’ en trok het broekje van zijn kont. De naaktloper vond dat half Nederland hem nu ongevraagd in zijn nakie had gezien en eiste excuses. Paul wist ook dat ludiek in zijn show te verwerken en haalde gisteren ‘de Rijdende Rechter’ erbij. Rechter Frank Visser zei: ‘Maar u liep zèlf met opgeheven armen de studio uit!’ Inderdaad, de streaker verstopte zijn frutje niet bepaald zedig met zijn handjes. Zie ‘uitspraak van de rechter‘.

Wat had die meneer trouwens lange slagtanden: het leek Dracula wel. Een vampier die het voor de kippetjes opneemt. In de zaal zat zijn vriendinnetje. Ze beklaagde zich dat ze er deze week op haar werk op werd aangekeken. Een frêle, bloedeloos poppetje: leeggezogen door streaker: er kon geen lachje vanaf. Vanavond doet de rechter uitspraak. Mij lijkt het een zaak tussen recht op vrije meningsuiting hebben (De Leeuw en zijn eigen show) en recht op vrije meningsuiting eisen: de lange tandenmeneer hangt nu het verongelijkte frutje uit, omdat het anders uitpakte dan hij zich had voorgesteld. Moge de rechter kiezen voor het eerste. In deze tijd waarin iedereen zegt wat hij denkt en doet wat hij zegt, wordt het hoogste tijd dat mensen eens van tevoren nadenken wat de mogelijke consequenties van hun daden kunnen zijn. Een brallende blondine knalt eerdaags een filmpje op het web, ook onder het mom van de vrije meningsuiting. Ook bij hem vind ik het die vrijheid eisen, niet hebben.

 

 

Lees ook:Paul de Leeuw wint van verongelijkte frutje
Lees ook:Vegan streaker komt atletiekgala ‘opleuken’
Lees ook:Homo’s gevaarlijker dan terroristen
Lees ook:Paul de Leeuw ook op Twitter een flapuit
Lees ook:Is ‘Mooi! Weer de Leeuw’ wel zo leuk?

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Paul de Leeuw en het verongelijkte frutje

  1. Pingback: Paul de Leeuw wint van verongelijkte frutje | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>