Paul de Leeuw wint van verongelijkte frutje

IMG_20160522_142004‘Ik heb gewonnen! Nu moet jij gewoon zeggen ‘Sorry’. We hebben getekend allebei,’ onderbrak Paul de Leeuw de streaker. De Rijdende Rechter stelde de streaker in het ongelijk, maar die stribbelde na de uitspraak tegen. Die rende vorige week met alleen een string aan in zijn tv-show rond, als protest tegen de vleesindustrie. Paul trok het broekje van zijn kont: heel het land kon zijn frutje zien en de verongelijkte naaktloper dreigde hem aan te klagen. Daarop haalde Paul ‘de Rijdende Rechter’ erbij, die zondag hij uitspraak deed. Paul zei tegen streaker, terwijl ze elkaar een hand gaven: ‘Streaker: waarom jij je naam niet zegt, dat begrijp ik niet.’ 

De rechter vond dat Paul het slipje niet had mogen afrukken: dat was een onrechtmatige daad. Omgekeerd had streaker dit ‘over zichzelf afgeroepen, doordat hij onaangekondigd en in een miniem stukje textiel zich onrechtmatig toegang verschafte tot de show.’ Hij had kunnen weten dat Paul ‘onvoorspelbaar gedrag kan vertonen’ (gelach en applaus alom, zelf van het humorloze vriendinnetje van streaker). Volgens artikel 101 uit het 6e boek van het Burgerlijk Wetboek is de ‘geleden immateriële schade van klager voor eigen rekening’, kortom: eigen schuld, dikke bult.  

Waarvan akte. Streaker stamelde en stuntelde, maar Paul greep in: ‘Ik vind het moedig wat je gedaan hebt, maar nú gaat het gastenboek een tijdje dicht, want al het gezeik gaat ook mij nu te ver.’ Streaker protesteerde nog: ‘Jammer dat jij mij niet de gelegenheid geeft om te …’, maar Paul kapte hem af en streaker kon gaan. ‘Oh, wat ben ik opgelucht, mensen’, riep hij naar de camera. Het orkest zette in: ‘Old McDonald had a farm, hiejahiejaho’. Zie ook ‘Kylie Minogue bij Paul de Leeuw‘.

 

 

 

Lees ook:Paul de Leeuw en het verongelijkte frutje
Lees ook:Vegan streaker komt atletiekgala ‘opleuken’
Lees ook:‘Mooi Weer De Leeuw’ twaalf uur live
Lees ook:Paul de Leeuw wint Televisier-Ring
Lees ook:Paul de Leeuw trekt stekker uit ‘Lieve Paul’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Paul de Leeuw wint van verongelijkte frutje

  1. Folkert

    Ik vond het een prachtige, snelle reactie van Paul!!
    En ook leuk en origineel om de Rijdende Rechter uitspraak te laten doen in dit “conflict”!
    Die streaker moet nou verder niet zeuren, we hebben ‘m gezien, de boodschap was duidelijk, maar het hele gebeuren was een schitterend schoolvoorbeeld van het aloude gezegde: Boontje komt om zijn loontje..!
    Gefeliciteerd Paul!

      /   Reply  / 
  2. Jan Hamer

    Gelukkig heb ik het niet gezien, maar het typeert precies Paul de Leeuw, die zal niets nalaten om mensen in de zeik te zetten. Ik hoop dat er eens een moment komt waarin iemand hem verschrikkelijk op zijn bek laat gaan, wat zal ik dan een lol hebben. In mijn ogen is hij gewoon een ongemanierde vlerk en grof.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Paul de Leeuw wint Televisier-Ring | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>