Gordon moet bij Paul de Leeuw stage lopen

IMG_20160518_105644Gordon is dit jaar de bitch in de jury van Idols, in plaats van Henkjan Smit. Balanceerde Smit in de vorige serie al op het randje: Gordon zou niet weten wáár wèlke rand zit. Hij reageert zo grof op kandidaten, dat zelfs Smit er kritiek op had: ‘Gordon gaat veel te ver. Het is niet goed mensen onzeker te maken, nog voordat ze een noot hebben gezongen. Om-gekeerd explodeert Gordon als je grappen maakt over zijn reuma!’ Gordon ‘snapt niet waar iedereen zich druk over maakt’, omdat het volgens hem ‘allemaal humoristisch is bedoeld.’

   

Gordon wil met zijn kritiek ‘mensen tegen zichzelf beschermen’: een hypocriete uitspraak. Hoe vals iemand ook mag zingen, het is veel valser om als reactie daarop voor de camera een loeiende sirene na te doen, of te zeggen dat het ‘goed genoeg is voor de toiletjuffrouw.’ De kandidate in kwestie barstte in tranen uit. Een gehandicapte jongedame begeleidde hij bij haar binnenkomst met de woorden ‘hink-stap-sprong’; daarna vroeg hij of ze ‘haar snor helemaal zelf had gedaan.’  

Gordon schijnt via de mail met de dood te zijn bedreigd; hij is naar de politie gegaan en de media staan er bol van. Vraagt hij er zelf niet om, als hij doodleuk over een niet om aan te horen zanger zegt dat die ‘de nekschot verdient’? Doodsbedreigingen zijn nooit te rechtvaardigen, maar dit soort valse tv-nichten ook niet. Er is een verschil tussen iemand die leuk is en iemand die leuk doet. Bij Gordon is sprake van geen van beide: hij vindt zichzelf vast erg geestig (hij lacht zelf het hardst om zijn grappen), maar in Idols is hij niet meer dan een ordinaire, zelfingenomen, valse nicht. 

Gordon zou eens stage moeten lopen bij Paul de Leeuw. Die flapt er ook wel eens wat uit, maar is daarna niet te beroerd om erop terug te komen. Niet dat hij dan openlijk excuses aanbiedt, maar hij kan het publiek tenminste duidelijk maken dat hij ‘een flapuit is en nooit iemand wilde kwetsen’.

Moet de regie van Idols Gordon niet tegen zichzelf beschermen? Of is hij doelbewust ingehuurd om kandidaten grof te beledigen, om de kijkcijfers op te krikken? Misschien moeten wij als kijkers onszelf tegen Gordon en dit soort junk-tv beschermen en er gewoon niet naar kijken. Gezien de tegenvallende kijkcijfers bij de eerste uitzending doen we dat misschien al.

Lees ook:Gordon ook met Dries Roelvink in de clinch
Lees ook:Sekstape Gordon
Lees ook:Gordon ontkent alle geruchten
Lees ook:Joling verlaat Toppers na ordinair homo geruzie
Lees ook:Comedy Central: Gordon als eerste Nederlander ‘geroasted’

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Gordon moet bij Paul de Leeuw stage lopen

  1. lau

    nou ik vind ut echt nergens opslaan!! k vond idols nooit leuk,maar nu gordon er by is lach ik me kapot &tuurlijk maakt die af&toe opmerkingen waarvan je denkt ‘oh dat kan niet’ maar het is allemaal maar gein mensen relaxxx!!!!!!!
    k zeg : GA ZO DOOR GORDON

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    Gein=Oké, maar niet ten koste van anderen.
    Zelfs Gordon zou daarnaar moeten luisteren, ook al lacht hijzelf het hardst om zijn eigen grappen.

      /   Reply  / 
  3. Saar

    Helemaal eens met dit stukje. Gordon is zelf een derderangszanger zonder charme. Gisteren zag ik in een winkel toevallig een stukje van toppers op dvd. Wanneer Gordon in die jury is gekomen op basis van expertise, dan weet ik het ook niet meer. De man kan niet echt goed zingen, heeft een belabberde uitstraling en beweegt zich als een zeekoe over het podium. Hij had de eerste ronde Idols zelf niet eens gehaald. Hij zit er echt bij voor de kijkcijfers en leent zich er maar al te graag voor. Het is algemeen bekend dat mensen met een minderwaardigheidscomplex andere mensen graag afzeiken om zichzelf er beter door te voelen. Zo ook Gordon, denk ik dan.

      /   Reply  / 
  4. erik feenstra

    Waarom huurt RTL zo’n zingende zeekoe in?
    Dát zou ik nou zo graag eens willen weten! Domweg om meer kijkers te scoren? Dan zit er voor ons als publiek nog maar één ding op: niet kijken naar die tinnef!

      /   Reply  / 
  5. Heidi

    Haha, iedereen heeft kritiek, maar hoge idols-kijkcijfers zijn er wel degelijk. Waarom kijk je in hemelsnaam als je hem zo schandalig vind???
    Goor spreekt uit wat wij allemaal denken….fantastisch…. Mensen klagen en zeuern zo veel. Doe jezelf een lol en zet de tv gewoon uit als het je niet aanstaat.

    Ik wed overigens dat er een heel lieve man zit onder dat artiestenmasker van hem!!!!

      /   Reply  / 
  6. erik feenstra

    Inderdaad: ik kijk al lang niet meer!

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Paul de Leeuw en het verongelijkte frutje | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>