Geschiedenis van homoseksualiteit in Nijmegen

@Erik Feenstra

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis biedt tot 5 mei de expositie ‘Tuffen Kazen Klemen’ te zien over de geschiedenis van homoseksualiteit van nul tot nu en organiseert daarnaast zogeheten lunchlezingen. Er komen nog drie lezingen het teken van de roze geschiedenis van Nijmegen. Ze zijn iedere dinsdag van 12.30 tot 13.00 uur. Dinsdag 26 februari komt archeoloog Katja Zee vertellen wat Nijmeegse bodemvondsten ons kunnen vertellen over de Romeinse seksualiteit. En zo volgen er nog lunchlezingen over de schrijfster To Hölscher en over sodomie in 18e-eeuws Nijmegen.

Op 16 maart presenteert de Nijmeegse auteur Peter Daanen om 15.00 uur zijn nieuwe boek ‘De Laatste Stomme Zondaar’, een historische thriller over de sodomieten vervolging in Nijmegen in het Huis van de Geschiedenis. Poëziekoerier Marjolein Pieks luistert de bijeenkomst op met nieuw werk. Al enkele jaren zijn roze stadswandelingen een begrip in Nijmegen. Bij de voorbereiding van ‘Tuffen Kazen Klemen’ is zoveel nieuw materiaal boven water gekomen, dat alle wandelingen fors vernieuwd zijn. De eerstvolgende wordt ‘Het komt van al die boeken’: een wandeling door de geschiedenis van de tegennatuurlijke letteren van Nijmegen. Op zondag 7 april zorgt Boekhandel de Feeks (Van Welderenstraat 34) om 11.00 uur voor koffie en thee, voor de wandeling begint en rond 13.30 uur aankomt bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en wordt afgesloten met een bezoek aan ‘Tuffen Kazen Klemen’. Deelname is gratis en aanmelden kan via [email protected].

Lees ook:Tips rondom Roze Woensdag in Nijmegen
Lees ook:Adri van Hout krijgt lintje voor homo-emancipatie
Lees ook:Eerste roze stembusakkoord ooit: in Nijmegen
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen
Lees ook:Nieuwe Gay citymap gepresenteerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>