Tips rondom Roze Woensdag in Nijmegen

Woensdag 22 juli beleeft Nijmegen Roze Woensdag, sinds een aantal jaren een als onderdeel van de Vierdaaagse, waarbij de wandelaars op woensdag bij terugkomst in Nijmegen een waar roze ontvangst krijgen. Niet alleen woensdag, ook de dagen ervoor en erna is er op roze gebied van alles te doen. In het Roze Huis is de expositie Vroeger en Nu te zien. Op vrijdagmiddagmiddag 17 juli (16 tot 19 uur), zondagmiddag de 19e (15 tot 18uur) en op Roze Woensdag zelf vanaf ongeveer 12 tot 17 uur.

Ook onderdeel van Pride Photo Nijmegen is een eendaagse fotografiewedstrijd, in samenwerking met Dagblad de Gelderlander. De officiële openingsceremonie van de Roze Woensdag wordt rond 15.50 uur afgesloten door burgemeester Bruls die ook zelf op de gloednieuwe Regenboogtrappen een foto zal maken.  Zondag 26 juli is er van 13 tot 15 ure een roze geschiedenis wandeling door het centrum van Nijmegen. Deze keer staat de geschiedenis van lesbische vrouwen centraal. De middag begint om 13 uur in het Roze Huis met koffie en thee, een korte inleiding en een bezichtiging van de expositie Vroeger en Nu.

Daarna volgt de wandeling langs plekken die een rol speelden in de verborgen roze geschiedenis. Van Romeinse moedergodinnen en een Frankische priesteres, van heiligen en heksen, gevallen vrouwen en radicale potten. Alleen als alle deelnemers goed ter been zijn doen, zitten de Regenboogtrappen ‘in het parcours’. De wandeling eindigt om ongeveer 15 uur in Café Mets waar aansluitend ook de maandelijkse borrel van POINK plaats vindt. Ook de organisatie van deze wandeling is in handen van POINK, een netwerk dat activiteiten organiseert voor lesbische en biseksuele vrouwen. POINK is een open groep, kent geen vaste leden en nieuwe bezoekers zijn welkom. De kosten van de wandeling bedragen 5 euro; aanmelden kan via [email protected].

Lees ook:Tentoonstelling Vroeger en Nu in Roze Huis Nijmegen
Lees ook:Geschiedenis van homoseksualiteit in Nijmegen
Lees ook:Expositie Queerussia the hidden (p)art in Roze Huis Nijmegen
Lees ook:70-jarig COC lanceert bijzondere stadswandeling
Lees ook:Pride Photo Nijmegen gaat van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>