Roze Woensdag Nijmegen

Woensdag 22 juli 2009 is het Roze Woensdag in Nijmegen. Tijdens de Nijmeegse Wandelvierdaagse is de binnenstad een week lang dag en nacht één groot openluchtpodium met een vlaggenparade, vuurwerk op de Waalkade, her en der tal van gratis optredens en sinds 2002 Roze Woensdag (editie 2011: klik hier). Nijmegen kleurt die dag vanaf 11.00 uur roze, met twee buitenpodia en afterparty’s tot diep in de nacht. Op die dag verwelkomen café’s en toeschouwers de lopers.

 

De Vierdaagse zelf is van dinsdag 20 tot en met vrijdag 24 juli, maar de Vierdaagse-feesten gaan zaterdag 18 juli al van start. Dit jaar heeft de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf openlijk homoseksuele collega’s uit het land uitgenodigd om een biertje te komen tappen. Hij ontvangt de hoge roze heren met de Nijmeegse roze wethouder Jan van der Meer op het stadhuis, om ze daarna naar de beide roze podia aan de Van Broeckhuijsenstraat en de Hartogstraat te brengen. Tot nu toe hebben burgemeester Mans van Hillegom, Van Benthem van Eemnes (voormalig penningmeester van COC Nederland) en Wolf van Rozenburg toegezegd.

Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen 2010
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen 2011
Lees ook:Adri van Hout krijgt lintje voor homo-emancipatie
Lees ook:Thom de Graaf verzorgt Burgemeester Dales Lezing 2014
Lees ook:Fifi Groenendijk wint Burgemeester Dales Prijs 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>