Adri van Hout krijgt lintje voor homo-emancipatie

Adri van Hout, voormalig penningmeester van COC Nederland, heeft woensdag in zijn woonplaats Nijmegen een lintje gekregen: ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens Roze Woensdag van de Nijmeegse Vierdaagse speldde burgemeester Thom de Graaf hem de versierselen op. Hij werd geridderd vanwege zijn vrijwilligerswerk voor het COC en HVN (Hiv Vereniging Nederland). Van Hout was penningmeester van COC Nijmegen van 1990 tot 1995 en van COC Nederland van 1995 tot 2001.

 

In die periode was hij ook penningmeester van de HVN en inmiddels is hij dat weer. Daarnaast is hij ook alweer een aantal jaren penningmeester van Stichting Beheer Homohuis Nijmegen, de eigenaar van het Nijmeegse roze huis Villa Lila.

Lees ook:Villa Lila Nijmegen wordt verkocht
Lees ook:Nieuwe Gay citymap gepresenteerd
Lees ook:Nijmeegse Villa Lila wordt verkocht
Lees ook:Roze Woensdag Nijmegen
Lees ook:Lezing Coup 2010, Maastricht en Queer Art

1 Reacties // Reageer

One thought on “Adri van Hout krijgt lintje voor homo-emancipatie

 1. Hans Kreek

  Hallo Adri,
  Marja en ik reizen door Portugal en Sitges kwam ook ter sprake en Geurt & Brigitte door gezamenlijke Spaanse herinneringen en ook onze Spankers en Etang de Sète met die verrukkelijke mosselen. Tevens de politiestaat hier en in Spanje ( Guardia Civil die ons tot stilte maande) waar jij veel van wist o.a. over Franco.
  Als je er ook voor voelt om eens kontakt te hebben als oude vrienden, bel me eens op 06-25030669 of na 18 oktober thuis op 0318-634400.
  Hartelijke groet,
  Hans Kreek

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>