Roze Zaterdag 2009 in Den Haag

IMG_20161012_130449Géén parade, géén kerkdienst en niet op de laatste zaterdag in juni: Roze Zaterdag 2009 in Den Haag wordt dit jaar helemaal anders. De jaarlijkse Veteranendag wordt ieder jaar op de laatste zaterdag van juni in de Hofstad gehouden en verdringt de roze actiedag naar 20 juni. COC Haaglanden wil de Haagse Roze Zaterdag een politiek karakter met een landelijke uitstraling geven. Er komt geen parade. Volgens voorzitter Henk van de Wetering zijn er in Den Haag al genoeg demonstraties: ‘Dan valt zo’n roze parade niet op.’ Een oecumenische kerkdienst past volgens hem niet in een stad waar ook andere religies zijn, en humanisten en niet-gelovigen. Wat komt er wél? In plaats van een oecumenische kerkdienst komen er zogenoemde bezinnings-bijeenkomsten in de Kloosterkerk. Het alternatief voor de parade wordt de PinkPeTiTie!

 

Politici laten zich door de Hofstad rijden in bolides van de Gay Classic Car Club (GCCC) en bieden een petitie aan bij ambassades van landen waar homo’s worden gediscrimineerd (of erger): Irak, Iran, Letland, Pakistan, Polen, Rusland en ook de nuntius van de Paus. In de petitie staat dat iedereen, dus ook de roze medemens, recht heeft op vrijheid van leven, zoals beschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Tussen 13 en 22 uur staat op en rond het Lange Voorhout een centraal programma gepland. Met een informatiemarkt, presentaties van belangenorganisaties, volgens de website ‘een hoogwaardig aanbod van food & drinks’ en optredens van de ABBA Tribute Band Björn Again, New Cool Collective, Ellen ten Damme en  de winnaar van het RTL5 programma Rock Nation, Stereo.  Uiteraard ontbreken homo-iconen als Gerard Joling en Willeke Alberti niet. Om 20.00 uur wordt op het Plein de Femme Award uitgereikt aan het uitverkozen lesbische rolmodel 2009. Tijdens en na het officiële programma zijn er op veel plekken in Den Haag feesten. Roze Zaterdag maakt deel uit van The Hague Festivals, een reeks culturele evenementen tussen 12 en 28 juni, zoals dit weekend het Festival Classique, de Shopping Night op 25 juni, de Veteranendag op 27 juni en Parkpop op 28 juni.

Lees ook:COC Haaglanden kleedt Roze Zaterdag uit
Lees ook:Roze Zaterdag en Veteranendag op dezelfde dag
Lees ook:The Hague Festivals en ‘Den Haag Roze!’ van start
Lees ook:Roze Zaterdag in Den Bosch – zaterdag 24 juni
Lees ook:Reminder: 24 juni Roze Zaterdag in Den Bosch

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Roze Zaterdag 2009 in Den Haag

  1. Pingback: Party’s op Roze Zaterdag Den Haag | Gay

  2. Pingback: Internationale Gay Conferentie in Vredespaleis Den Haag | Gay

  3. Pingback: Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>