Roze Zaterdag moet wijken voor Veteranendag

Roze Zaterdag 2009 vindt niet zoals ieder jaar plaats op de laatste zaterdag in juni, maar een week eerder. ‘Dát wordt lachen, zaterdag 27 juni 2009 in Den Haag’, schreef ik 12 augustus op deze blog. Die dag zou de Hofstad zowel Roze Zaterdag als de Nederlandse Veteranendag huisvesten: ook die vindt op de laatste zaterdag in juni plaats. Zo lang de roze medemens zich ergens in de provincie ophoudt (dit jaar was dat Tiel), is er niets aan de hand, maar eindelijk komt Roze Zaterdag ook eens een keer naar de  regeringsstad. Twee evenementen op dezelfde tijd op dezelfde plek: een opmerkelijke lezer had mij hierop gewezen, maar na dat bericht op 12 augustus leek er niets te gebeuren.

 

Maar zie aan: de strijdkrachten winnen de strijd en verdringen de roze medemens naar een andere dag: Roze Zaterdag wordt gehouden op zaterdag 20 juni 2009. ‘Volgend jaar lopen er hele volksstammen geüniformeerden door de roze stad’, schreef ik op 12 augustus, ‘Láchen toch: twee optochten die elkaar zouden kunnen kruisen. Wie gaat wie dan voorrang geven? Blijven wij netjes voor de uniformen staan, of wachten zij op ons? Of, nóg leuker: vallen homo’s en geüniformeerden elkaar snikkend van ontroering in de armen en marcheren ze gebroederlijk en zusterlijk samen verder? Dát zou nog eens wereldnieuws zijn!’ Helaas: vooralsnog is dat nog iets te veel Utopia: de sterke arm wint en wij moeten wijken.

Lees ook:Roze Zaterdag en Veteranendag op dezelfde dag
Lees ook:Veteranendag verdringt ook Midzomergracht Festival
Lees ook:Roze Zaterdag in 2011 in Groningen
Lees ook:ColognePride 2009
Lees ook:Roze Zaterdag 2012 in Haarlem

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze Zaterdag moet wijken voor Veteranendag

  1. Pingback: ILGA Conferentie 2010 in Den Haag | Gay

  2. Pingback: Veteranendag verdringt ook Midzomergracht Festival | Gay

  3. Pingback: COC Haaglanden kleedt Roze Zaterdag uit | Gay

  4. DH

    Tja die organisatie daar heeft zich mooi de kaas van het brood laten eten door bepaalde personen (of slecht bestuur). Te denken valt aan:
    .
    1. Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries (oud-spindoctor CDA en vertrouweling van J.P. Balkenende), die er voor gezorgd heeft dat Nationale Veteranendag van viering op 29 juni (=geboortedag Prins Bernhard) ‘zomaar’ werd verplaatst naar laatste zaterdag van juni (=27 juni), waar traditioneel Roze Zaterdag op valt.
    .
    2. Bovendien blijft onduidelijk of militairen officieel (in uniform) mogen meelopen op Roze Zaterdagen
    .
    3. (Roze) Parade door de stad Den Haag is door de organisatie geschrapt !

    ( of waren hier ook ‘bepaalde krachten’ aan het werk om dit tegen te houden …. ?!)

      /   Reply  / 
  5. Pingback: The Hague Festivals en ‘Den Haag Roze!’ van start | Gay

  6. Pingback: Roze Zaterdag 2009 in Den Haag | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>