Roze Zaterdag 2012 in Haarlem

Haarlem mag Roze Zaterdag 2012 organiseren; op 7 juli 2012. Normaal vindt dat op de laatste zaterdag van juni plaats: waarom dat in Haarlem niet gebeurt, is nergens te achterhalen. Saillant detail: in 2008 wilde Haarlem niet voorop lopen op roze gebied. Toen wees de gemeenteraad het verzoek van minister Plasterk af om één van de koplopersteden op homo-emancipatiegebied te worden. Er waren vier gegadigden voor Roze Zaterdag 2012, maar uiteindelijk dienden Haarlem en Leeuwarden serieuze plannen in. De organisatie koos uiteindelijk voor Haarlem, omdat ‘de initiatiefgroep breder en diverser is samengesteld en meer ervaring heeft met het organiseren van evenementen’.

Bovendien vindt Roze Zaterdag 2011 ook al in het noorden plaats: in Groningen. Het hele jaar 2012 zal Haarlem zich als Roze Stad profileren met allerlei roze activiteiten. Het is de derde keer dat Roze Zaterdag naar de Spaarnestad komt: de eerste keer was in 1989, de tweede in 1996. In dat jaar was geen enkele stad bereid het evenement in huis te halen: Haarlem fungeerde op het laatste moment als reddende engel. Groningen was voor 2011 de enige gegadigde en wordt volgend jaar Roze Stad: Roze Zaterdag vindt dan op 2 juli 2011 plaats, omdat de week ervoor de TT in Assen voor topdrukte in het noorden zorgt. Almere was ook genoemd, maar de organisatie vernam daar naar eigen zeggen niets van. Eindhoven is voor 2013 in de race.

Lees ook:Roze Zaterdag in 2011 in Groningen
Lees ook:Groningen kleurt roze
Lees ook:Groninger Museum wil Gaga voor Groningen Roze Stad
Lees ook:Battle of the Genders in Haarlem
Lees ook:Roze Zaterdag Eindhoven lanceert slogan

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roze Zaterdag 2012 in Haarlem

  1. Dolly Bellefleur

    Als Haarlemse Stedenmaagd kijk ik reikhalzend uit naar 2012. Ik zit nu al te broeden hoe ik mijn (edel)steentje kan bijdragen!

      /   Reply  / 
  2. Peter Bosch - Jansen

    de roze zaterdag is verhuist vanwege veteranen dag die jaren geleden op de laatste zaterdag is geplaatst. Dat is dus vanuit Den Haag nogal un aware zo geregeld….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>