Internationale Gay Conferentie in Vredespaleis Den Haag

IMG_20161012_165223Vrijdagmiddag 19 juni 2009 vindt vanaf 13.00 uur in het Haagse Vredespaleis een internationale homo conferentie plaats: ‘Towards an international Rainbow Coalition, the road map to Global Gay Rights’. Hivos organiseert deze conferentie samen met COC Haaglanden, in het kader van de Roze Week Den Haag en op de dag voor Roze Zaterdag. Aan het woord komen activisten uit Indonesië, Palestina, Servië en Sri Lanka over de situatie in eigen land. Verschillende sprekers gaan in op de wereldwijde situatie. In debatten en workshops kunnen de bezoekers doorpraten met de activisten en kijken hoe de wereldwijde regenboogcoalitie discriminatie en geweld tegen homo’s en homofobie kan tegengaan.

 

Naast de activisten spreken ook een aantal key note speakers: de Haagse wethouder Frits Huffnagel, mensenrechtenambassadeur voor Nederland Arjan Hamburger en Michael Guest. De laatste was de eerste door de Amerikaanse Senaat goedgekeurde homoseksuele ambassadeur (Roemenië, 2001-2004), werkte in het Transition Team van Obama, is adviseur van The Council for Global Equality en werkte mee aan de Dalls Principles. In mei kwamen 24 denkers, donateurs en activisten in Dalles bijeen, om de noodzaak te bespreken voor gelijke rechten voor homo’s, lesbo’s bi’s en transgenders in de Verenigde Staten. Hivos is een Nederlandse ngo (niet-gouvernementele organisatie) die handelt vanuit humanistische waarden. Het programma duurt van 13.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis, maar de voertaal is Engels. Identificatie bij binnenkomst is verplicht. Aanmelden: klik hier.

Lees ook:Onbevredigende homo-conferentie in Vredespaleis
Lees ook:Conferentie Moskou roept wereld op ‘homopropaganda’ in meer landen te verbieden
Lees ook:Reminder: Roze verkiezingsdebat vrijdag 3 februari in De Rode Hoed Amsterdam
Lees ook:Aids Conferentie Melbourne opent in rouw
Lees ook:Aids Fonds wil passage homo’s in aidsbeleid wereldwijd

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Internationale Gay Conferentie in Vredespaleis Den Haag

  1. Pingback: Onbevredigende homo-conferentie in Vredespaleis | Gay

  2. Pingback: Hivos maakt première ‘Age of Stupid’ klimaatneutraal | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>