Homostel in elkaar geslagen – omstanders doen niets

Afgelopen weekend is in Amsterdam opnieuw een homostel in elkaar geslagen. Dat meldt stadszender AT5. Het tweetal stond om één uur ’s nachts op het Singel met twee vrienden nog wat na te praten na een avondje stappen, toen zo’n vier of vijf jongens op ze afkwamen en erop lossloegen: volgens de slachtoffers omdat ze homo zijn. Opvallend was dat er op dat moment veel omstanders op straat waren, maar niets deden. Ze schoten pas te hulp, nadat de daders wegrenden.

Ze gingen er op een scooter vandoor; van hen ontbreekt elk spoor. De twee mannen waren in hun gezicht en buik geslagen en getrapt. Ze hebben aangifte gedaan, maar de politie vertelde AT5 dat ze op basis van getuigenverklaringen niet met zekerheid kunnen zeggen of het hier om specifiek geweld tegen homo’s ging. Het is de laatste keer weer vaak raak in de hoofdstad, ooit roemruchte Gay Capital of Europe. De nieuwe burgemeester Eberhard van der Laan kondigde aan keihard op te treden tegen homogerelateerde agressie.

Lees ook:Ook in Eindhoven dit weekend homostel mishandeld
Lees ook:Amsterdam: twee homomannen mishandeld op pont achter Centraal Station
Lees ook:Politie zoekt getuigen mishandeld homostel Amsterdam
Lees ook:Politiebord op homoplek bescheiden succesje
Lees ook:COC eist aanvullende maatregelen tegen geweld

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Homostel in elkaar geslagen – omstanders doen niets

  1. Peter

    Hoe vervelend zo’n incident ook is, zoals de politie al aangeeft, het is wel de vraag in hoeverre dit anti-homogeweld is… als de jongens in kwestie zich niet heel erg “nichterig” of intiem gedroegen, dan kon aan de buitenkant immers niet te zien zijn geweest dat het om homo’s ging… de daders hadden het in dat geval gewoon op willekeurige mensen voorzien, net zo triest natuurlijk, maar geen specifiek anti-homogeweld…. we moeten erg voorzichting zijn met zulke labels.

      /   Reply  / 
  2. Sportingact

    Volgens andere berichten zouden ze slachtoffers uitgescholden zijn
    voor “vieze flikkers”, dus is het wel homogerelateerd.

      /   Reply  / 
  3. Peter

    In de papieren editie van Het Parool stond gisteren, donderdag 26-8-2010:

    —–

    POLITIE EN COC NIET EENS OVER GEWELD

    Politie en COC verschillen over de vraag of een incident van zondagavond onder geweld tegen homo’s valt.

    Twee homovrienden van 24 en dertig jaar stonden op het Singel na te praten met een vriend en diens vriendin, toen één van hen van achteren een klap op zijn hoofd kreeg.

    Volgens de politie hoorde de aanvaller bij een groepje van vier tot vijf mannen. De man, een autochtoon, had volgens getuigen gedronken en drugs gebruikt. Er ontstond een vechtpartij waarbij de man ‘vieze flikker’ zou hebben geroepen. De slachtoffers belandden op de grond, waarna de dader op hen in begon te trappen. Toen de aangevallen jongen het hangslot van zijn fiets wist te pakken, sloeg het groepje op de vlucht.

    De politie noemt het vooralsnog toeval dat het om een homostel ging. “Er is wel gescholden maar dat was pas tijdens het gevecht”.

    Tania Barkhuis van het COC: “Wat als er vuile Jood was geroepen, was dat geen antisemitisme geweest?”

    —–

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>