Drie aanhoudingen na systematisch terroriseren homo’s

Deze week heeft de politie drie mensen aangehouden die ervan verdacht worden homo’s en lesbo’s systematische te hebben geterroriseerd. De drie zouden drie maanden lang homo’s en lesbo’s in één straat in Amsterdam West hebben bedreigd, maar ook fysiek aangevallen. Nadat stadszender AT5 dat in het nieuws had gebracht, kondigde de nieuwe burgemeester Eberhard van de Laan aan hard op te treden tegen anti-homogeweld. De gemeente laat nu weten dat dankzij intensief speurwerk van politie en justitie de drie aanhoudingen konden worden verricht.

 

De homo’s werden aangevallen, hun ramen ingegooid en sloten dichtgelijmd. De daders zouden Turks-Marokkaanse jongeren zijn, bleek uit eerdere berichten. Het stadsdeel vindt dat het probleem structureel moet worden aangepakt, met trainingen op scholen en organisaties. Als die niet mee willen werken, dreigt het stadsdeel subsidie in te trekken. Van der Laan had verzekerd dat hij zelf zou ingrijpen, als het stadsdeel onvoldoende doet.

Lees ook:Amsterdam West pakt homodiscriminatie aan
Lees ook:Antihomo geweld tijdens Outgames Kopenhagen
Lees ook:COC Limburg geschokt: drag queens belaagd in Maastricht
Lees ook:Amsterdam maakt vuist tegen jongerenterreur
Lees ook:Arnhem: twee homo’s mishandeld met betonschaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>