Verkiezingsdebat COC Zwolle

Vrijdag 26 februari 2010 organiseert COC Zwolle een verkiezingsdebat. Alle elf politieke parijen die meedingen naar zetels in de gemeenteraad doen eraan mee. Bij COC Zwolle krijgen de partijen de kans om zich uit te spreken over vier belangrijke roze onderwerpen. Ook krijgt iedere partij spreektijd om stemmen te winnen voor de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 3 maart. Het politiek debat vindt in het COC pand aan de Kamperstraat 17 plaats, is openbaar (dus voor iedereen toegankelijk)  en begint om 20.00 uur (deuren open om 19.30 uur).

 

Volgens voorzitter Joeri Both vinden veel holebi’s en transgenders ‘het belangrijk om te stemmen op een partij die streeft naar een samenleving waarin zij zichzelf kunnen zijn.’ In kleine buurgemeenten is het ‘minder goed gesteld met de integratie van homoseksualiteit dan in Zwolle’, aldus Both|: ‘Daarom is één van de stellingen in het debat dat de Hanzestad haar buren daarbij moet helpen.’ Het debat gaat ook over de vraag of een docent die niet alleen homo of lesbo is, maar ook zo ‘doet’ (een hangijzer bij het inmiddels gevallen kabinet) voor de klas mag. In de regio Zwolle staan streng christelijke scholen. Both: ‘Wij vinden ook dat voor lichting over homo –en biseksualiteit hoort bij de scholing van een kind in het voortgezet onderwijs. Ook dat komt aan bod in het debat.’ Minister Plasterk kondigde vorige maand aan dat dit verplicht wordt. Als vierde komt aan de orde: het bespreekbaar maken van homoseksualiteit onder allochtonen in Zwolle, waarvoor de gemeente een project is gestart. Dat loopt nog tot en met volgend jaar: in het debat moeten de partijen vertellen of daarvoor na 2011 ook nog geld moet worden vrijgemaakt (bron: persbericht).

Lees ook:Roze stemoproep Zwolse partijen
Lees ook:Homohaat op scholen
Lees ook:PvdA homovriendelijkste partij
Lees ook:COC Roze Stembusakkoord 2017 een feit
Lees ook:COC Zwolle: thema-avond homo en geloof op 12 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>