Kotsmisselijke homojongeren melden zich ziek

Expreszo roept jongeren in het hele land op om zich maandag 8 februari 2010 ziekt te melden en naar het Plein in Den Haag te komen. De  Tweede Kamer vergadert die dag over het wetsartikel waarmee homoleerlingen van school mogen worden gestuurd: de  ‘enkele feit constructie’ moet uit de Wet Gelijke Behandeling  worden geschrapt. Ze mogen niet worden weggestuurd omdat ze homozijn, maar wel wanneer ze ‘homodoen’.  Expreszo voorzitter Benjamin van Es: ‘We zijn er ziek van. Leraren en leerlingen kunnen straks toch nog van school gestuurd worden omdat ze homozijn en homodoen. Daar is Expreszo het niet mee eens en jij vast ook niet. Als deze wet je misselijk maakt, meldt dat dan bij je school en kom naar het Plein.’ Via expreszo.nl is een ziekbriefje te downloaden.

Van Es: ‘Of je nou homo bent of hetero, iedereen heeft recht op onderwijs en iedereen heeft er het recht op zichzelf te zijn. Laat Den Haag weten dat jij kotsmisselijk wordt van deze wetswijziging.’ De ziekmelding tegen de ‘enkele feitconstructie’ begint om 13.00 uur op het Plein voor de ingang van de Tweede Kamer. Het COC verzamelde tot nu toe 25.000 handtekeningen voor een petitie. Ondertekenen kan nog steeds: klik hier.

Lees ook:Homo’s volgen voorbeeld minister en melden zich ziek
Lees ook:Tweede Kamer debatteert over ‘enkele feit constructie’
Lees ook:Petitie tegen wegsturen homoseksuele docenten en scholieren
Lees ook:Door homo pornojob van school gestuurd
Lees ook:Laatste slepende kwestie Roze Stembusakkoord opgelost?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kotsmisselijke homojongeren melden zich ziek

  1. Sportingact

    Als die drie mensen die er waren homosexueel Nederland vertegenwoordigde, is het triest gesteld met de saamhorigheid onder homo’s in dit land.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>