Orale seks taboe in woordenboek

Een school in Californië heeft een nieuw boek toegevoegd aan de lijst die ongeschikt zou zijn voor jongeren: het woordenboek. De Golden State’s Menifee Union School District heeft alle exemplaren van de Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary verwijderd, omdat er het trefwoord ‘orale seks’ in staat. Dat staat er al in sinds 1973, met als keurige omschrijving: ‘orale stimulering van de genitaliën’. Onlangs bleef een leerling steken tussen de trefwoorden ‘orang’ en ‘oralism’. Een ouder klaagde daarover bij de basisschool van Oak Meadows (ten zuidoosten van Los Angeles).

 

Nu, 200 jaar na het verschijnen van het eerste officiële Amerikaanse woordenboek, pluizen schoolleiding, docenten en ouders van de school het uit op andere woorden die de kinderzieltjes zouden kunnen schaden. Dat zal wel even duren: de onverkorte versie telt zo’n 470.000 begrippen. Liberale Amerikanen vinden het een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting en spreken van ‘nodeloze, gevaarlijke censuur’. ‘Als een openbare school ieder boek zou weghalen vanwege een woord dat een ouder niet aanstaat, zouden de openbare bibliotheken leeg zijn,’ zei de voorzitter van de California First Amendment Coalition, ‘volgens mij ontbreekt het op die school aan praktisch denkvermogen.’ Het ontneemt de kinderen nog iets anders: eeuwenlang bladerde menig kind met rode oortjes door het woordenboek, op zoek naar ‘vieze woorden’.

Lees ook:Japans woordenboek past woorden aan die te maken hebben met seks en liefde
Lees ook:Boekpresentatie ‘We are family’
Lees ook:Orale en anale seks taboe voor homo’s
Lees ook:Berichten over gevaar orale seks overdreven
Lees ook:Lesob’s niet welkom op eindexamenfeest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>