Homo’s rouwen om dood Edward Kennedy

De Amerikaanse oud-senator Edward ‘Ted’ Kennedy is dinsdagavond overleden. Hij werd 77 jaar. Sinds een jaar leed hij aan een hersentumor.  Hij vertegenwoordigde Massachusetts sinds 1962 in de Amerikaanse Senaat en was een groot voorstander van homorechten. Onlangs riep hij nog op om een einde te maken aan het defensiebeleid, dat homo’s die openlijk voor hun geaardheid uitkomen, belet om het land te mogen dienen. Kennedy zorgde er ook voor dat wetten tegen hatecrime werden verruimd en ook van toepassing werden op incidenten die te maken hebben met seksuele voorkeur, gender identiteit, geslacht en handicaps.

De voorzitter van de Gay & Lesbian Victory Fund, een groep die ernaar streeft om  het aantal gekozen LGBT personen in de regering te vergroten, zei: ‘Senator Kennedy was een groot man. Hij maakte furore door op te komen voor de armen, vrouwen, rassenminderheden en basismensenrechten voor LGBT Amerikanen. Hij zal altijd een speciale plek hebben in de harten van de LGBT Amerikanen, die in hem het boegbeeld voor gelijkberechting zagen.’ President Obama, die tijdens zijn verkiezingscampagne de openlijke steun van Kennedy kreeg, liet weten diepbedroefd te zijn: ‘Een belangrijk hoofdstuk in onze geschiedenis wordt afgesloten. Ons land heeft een groot leider verloren, die de fakkel overnam van zijn overleden broers en uitgroeide tot de grootste Amerikaanse senator van deze tijd.’ Edward was de jongste broer van president John F. en presidentskandidaat Robert Kennedy, die in respectievelijk 1963 en 1968 werden vermoord.

Lees ook:Obama eert twee homo-iconen
Lees ook:Obama tekent wet tegen hate crime
Lees ook:Obama spreekt zich officieel voor homohuwelijk uit
Lees ook:Obama organiseert Gay Pride receptie op Witte Huis
Lees ook:Obama houdt homo’s aan het lijntje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>