Veel geweld tegen homo’s in Amsterdam

Er veel meer geweld tegen homo’s in Amsterdam dan in een eerder bericht werd gesuggereerd. De ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken kwamen onlangs met cijfers naar buiten, waaruit bleek dat allochtonen slechts 14% van alle geweldsdelicten tegen homo’s zou plegen. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam spreken over minstens duizend incidenten per jaar tegen homo’s in Amsterdam. Marokkanen hebben een weerzin tegen vrouwelijk gedrag en het idee van anale seks: dat is volgens de onderzoekers te herleiden tot de machocultuur onder veel (Marokkaanse) straatjongeren.

Tegelijkertijd zijn ze er zo door gefascineerd, dat ze vaak in de buurt van homohoreca en op ontmoetingsplekken rondhangen. De onderzoekers denken niet dat er sprake is van gepland geweld. Ze spreken wel van een structureel probleem, dat het imago van Amsterdam als homovriendelijke stad schaadt. Boosdoener is vooral het voortgezet onderwijs, dat amper aandacht besteedt aan voorlichting. COC Amsterdam gaf anderhalf jaar geleden homoslachtoffers voor het eerst een gezicht: nu doet de universiteit dat dunnetjes over. COC Amsterdam maakt zich grote zorgen en vindt dat hiermee is bewezen dat de laag van sociale acceptatie van homo’s, lesbo’s en transgenders door jongeren flinterdun is. Het aantal voorlichtingen door COC Amsterdam is de laatste vijf jaar vertienvoudigd , maar helaas blijkt dat dit nog lang niet genoeg is.

Lees ook:Waarom zijn voetballers geen homo?
Lees ook:Opnieuw demonstratie tegen antihomo geweld
Lees ook:Opnieuw geval van homogeweld in Amsterdam
Lees ook:Van de Laan maakt vuist tegen homogeweld
Lees ook:Amsterdam moet Gay Straight Alliance vormen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Veel geweld tegen homo’s in Amsterdam

  1. Pingback: Roze kerstmarkt krijgt veel kritiek | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>