Opnieuw demonstratie tegen antihomo geweld

Zondag 5 september 2010 wordt vanaf 15.00 uur voor de tweede keer in korte tijd een demonstratie georganiseerd tegen antihomo geweld. De exacte locatie volgt nog: raadpleeg de website. Dat meldt COC Nederland. Onlangs kregen een aantal homo’s en lesbo’s opnieuw te maken met geweld vanwege hun seksuele geaardheid. Verschillende Amsterdammers organiseren daarom de actie ‘Right to Feel Safe’, om de druk op de ketel te houden.

 

Op 13 juni demonstreerden honderden mensen op het Homomonument tegen het toenemend antihomo geweld in Amsterdam. Dat protest had effect: in de gemeenteraad werden vragen gesteld en de media besteedden er veel aandacht aan. De kersverse burgemeester Eberhard van der Laan kondigde aan hard tegen homofoob geweld te gaan optreden, maar daarna waren op opnieuw gevallen van homofoob geweld.

Lees ook:Nachtwake tegen homo hatecrime in Londen
Lees ook:Karin Bloemen lanceert actie tegen homofoob geweld
Lees ook:Protest in Tel Aviv tegen antihomo-geweld
Lees ook:Aanpak homofoob geweld wordt topprioriteit politie
Lees ook:Demonstratie tegen anti-homowet Kirgizië

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Opnieuw demonstratie tegen antihomo geweld

  1. Maxim

    Maakt geen ruk uit die demonstratie. Gewoon een busje pepperspray (15 EUR in Duitsland) meenemen en van je af bijten als er weer eens een stelletje rif apen ‘flikker flikker’ staan te roepen.

      /   Reply  / 
    1. Machteld

      zichtbare tegenreactie altijd goed Maxim!
      en, treurig dat je zelf ook discrimineert.

        /   Reply  / 
  2. Sportingact

    En waar mag die vertoning gaan plaatsvinden? Weer Westermarkt, weer het Beursplein, of eindelijk een keer de Dam. Toeristen zien dan eindelijk ook een keer dat het ons menens is. Sterker nog, ze moeten eigenlijk een demonstratieve optocht maken door de gehele Binnenstad of eigenlijk door de wijken waar de meeste homofoben wonen, zoals amsterdam oost en west want we weten allemaal uit welk land de meeste aanvallers komen. Maar dat zal wel weer niet gebeuren want we, of eigenlijk de organisatoren zijn allemaal angsthazen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>