Amsterdam moet Gay Straight Alliance vormen

Zondagmiddag 13 juni begint om 15.00 uur een protestactie op het Homomonument. Reden is het derde geval van geweld tegen homo’s binnen één maand tijd, maar ook de sluiting van de ene homozaak na de andere en de inval van de politie in de Cockring eergisteren. Frank van Dalen, voorzitter van ProGay en Amsterdams gemeenteraadslid voor de VVD, is één van de sprekers. In navolging van oud-minister Plasterk wil hij ervoor dat Amsterdam een ‘brede maatschappelijke Gay Straight Alliance gaat vormen’: een samenwerking tussen homo’s en hetero’s om discriminatie en uitsluiting van homo’s tegen te gaan.

 

Van Dalen: ‘De politiek, politie en justitie doen hun uiterste best om geweld en discriminatie tegen homo’s aan te pakken. Nu is het aan de maatschappij om zich hiertegen uit te spreken.’ Hij wil dat scholen en zorginstellingen beloven voorlichting te geven over homoseksualiteit en hoopt dat de gemeente zich aansluit bij de Company Pride, het homonetwerk van grote bedrijven. Ook wil Van Dalen dat sportclubs van buurtclubjes tot Ajax zich openlijk uitspreken tegen homogeweld en negatieve uitlatingen over homo’s in de sportwereld. Hij is van plan ook op de Amsterdam Pride voor zijn initiatief te pleiten.

Lees ook:Amsterdam Gay Pride: zero tolerance
Lees ook:Oproep COC aan informateur: geef prioriteit aan aanpak geweld tegen LHBTI’s
Lees ook:Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet
Lees ook:Anti-homogeweld Amsterdam toegenomen
Lees ook:Van de Laan maakt vuist tegen homogeweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>